Vinkkejä makuuhuoneen sisustukseen

Vinkkejä makuuhuoneen sisustukseen

Makuuhuone on se paikka kotona mikä kutsuu meidät syleilyynsä yön lepoa varten. Siellä lataamme akut seuraavaa päivää varten ja kehomme siirtyy rentoutuneeseen tilaan. Sisustuksella voi olla yllättävänkin paljon vaikutusta siihen, kuinka hyvin nukumme yömme ja siksi siihen kannattaakin panostaa erityisesti makuuhuoneen osalta. Se on myös huone, joka on jokaisen oma yksityinen tila, joten saamme sisustaa sen aivan niin kuin itsestämme parhaalta tuntuu.

Yleensä makuuhuoneeseen ei juurikaan panosteta. Se on juurtunut vanhoihin opittuihin sisustusmalleihin. Keskeltä löytyy sänky, sen molemmin puolin yöpöydät ja nurkasta tuoli, jonka päälle on kerääntynyt kasa vaatteita. Se ei niinkään houkuta rentoutumaan, vaan on pakollinen lepopaikka, minne tullaan vain nukkumaan. Makuuhuone voi kuitenkin olla jotain paljon enemmänkin. Sen ei tarvitse olla tylsä ja sekainen.

Mitä jos käyttäisitkin hetken makuuhuoneesi tarkasteluun ja tekisit siitä oman pienen onnenpesäsi? Se, että makuuhuone on itselle miellyttävä, siisti ja rauhoittavin sävyin sisustettu voi tutkitusti parantaa unenlaatua ja auttaa ihmistä rentoutumaan. Makuuhuoneeseen sijoittaminen ei siis todellakaan ole turhaa, vaan se voi jopa parantaa elämänlaatuasi. Eikä se tarkoita sitä, että sinun tarvitsisi käyttää tonneja sen sisustukseen. Pari pientä harkiten valittua kosketustakin voi riittää.

Rentouttava makuuhuone

Rentouttava makuuhuone

Kaikkein tärkein osa makuuhuonetta on tietenkin sänky. Sängyn valintaan kannattaa käyttää tarpeeksi aikaa ja huomioida, että se on sopivin mahdollinen vaihtoehto itselleen. Se on myöskin suhteellisen arvokas ostos ja pitkäaikainen kumppani, joten sen pitää todella miellyttää itseään. Perinteinen runkopatja säästää tilaa ja on kestävä hankinta. Jenkkisängyt, jotka usein ovat leveitä ja korkeita, sopivat paremmin makuuhuoneeseen missä on tarpeeksi tilaa niiden ympärillä. Parvisänky on erinomainen tilanluoja.

Sängyn ympärille aletaan sitten rakentaa muuta kokonaisuutta. Yleensä makuuhuoneen huonekalut ja tavarat asetellaan hyvin symmetriseen muotoon. Epäsymmetrisyys voi kuitenkin luoda mukavan tunnelman ja tehdä makuuhuoneesta houkuttelevamman näköisen. Epäsymmetrisyyttä voi kokeilla esimerkiksi asettamalla peilin sängyn yläpuolelle ja yöpöydän vain toiselle puolen sänkyä. Sängyn ei tarvitse seistä keskellä huonetta vaan sitä voi käännellä eri asentoihin.

Yöpöydän ei myöskään tarvitse olla perinteinen pikkupöytä lokeroineen. Kokeile muita malleja kuten säilytyslaatikkoa, penkkiä tai yksinkertaista lautaa. Ne saavat makuuhuoneen näyttämään persoonallisilta ja ylimääräinen tavara pysyy helpommin pois niiden päältä. Sängyn toiselle puolelle voi sijoittaa vaikka lipaston tai vitriinin, ei ole mitenkään sanottua, että niiden pitäisi sijaita vain olohuoneessa.

Jonkinlainen istuintila, muu kuin sängynpäällinen, on mukava olla olemassa makuuhuoneessa. Se voi toimia laskutasona tai istuimena. Tuoli täyttää myös muuten tyhjältä näyttävää tilaa ja on mukava yksityiskohta makuuhuoneessa. Sängyn päätyyn sijoitettava penkki jatkaa sängyn pituutta ja saa sen näyttämään isommalta. Television laittamista makuuhuoneeseen ei suositella, sillä sen katsominen pitää yllä vireystilaa ja voi näin häiritä unta.

Huoneen valaistus on myös tärkeä asia. Riippuu hyvin paljon ihmisestä, millaisen valaistuksen makuuhuoneeseen haluaa laittaa. Toiset tykkäävät nukkua säkkipimeässä ja toiset haluavat valoisamman makuuhuoneen. Helpointa on asentaa kattoon itseään miellyttävän mallinen valaisin ja sängyn reunalle lukuvalo. Myös erilaisilla led-valoilla voi luoda mukavaa tunnelmaa.

Päivisin huoneen voi koristella kauniilla päiväpeitteellä, koristetyynyillä ja erilaisilla pienillä esineillä tai kasveilla. Myös kuvioitu tapetti tai tehosteseinä luo näyttävyyttä makuuhuoneeseen. Tärkeintä on kuitenkin se, että se on paikka missä mieli ja keho rentoutuvat, stressi ja murheet jäävät taakse, siellä tulee hyvä mieli, se on rauhallinen ja hiljainen huone, missä saa nukuttua voimaa antavat yöunet ja nähdä kauniita unia.