Täydellisen kylpyhuoneen suunnittelu

Täydellisen kylpyhuoneen suunnittelu

Oman asunnon sisustaminen ja remontoiminen on usein todella nautinnollista. Silloin saakin käyttää vain omaa mielikuvitusta ja tehdä kodista juuri sellaisen näköisen, kuin itse haluaa, käyttämällä juuri itseään miellyttäviä materiaaleja ja värejä. Tämä tekeekin siitä erittäin innostavaa ja motivoivaa. Mikä voisikaan olla nautinnollisempaa, kuin oman kodin tekeminen juuri sellaiseksi kuin itse haluaa. Lopputuloksen näkeminen ja siitä nauttiminen pääsevät vielä kruunaamaan nautinnon. Usein keittiön ja kylpyhuoneen sisustaminen ja nimenomaan remontoiminen katsotaan kaikkein tärkeimmiksi asioiksi asunnossa. Tässä artikkelissa keskitymmekin siihen, että miten saat kylpyhuoneestasi kaikki parhaat puolet irti. Hyvä remontti alkaakin hyvällä suunnitelmalla, joten suunnittelun osuutta ei kannata jättää takasijaan. Se usein onkin remontin paras puoli. Kylpyhuoneen viihtyisyys onkin todella tärkeää, nimittäin siellä vietetään jopa yllättävän paljon aikaa, jopa ihan huomaamatta. Se onkin usein ensimmäinen paikka, jonka näemme kodistamme aamuisin ja minkä näemme viimeisenä, ennen nukkumaanmenoa.

Usein kuitenkin suunnittelussa juuri alkuun pääseminen katsotaan kaikkein haastavimmaksi osaksi. Joko ideoita ei meinaa millään syntyä tai ideoita on aivan liikaa. Tällöin usein auttaa kuvien selaaminen. Käy läpi muutamien sisustuslehtien kuvia kylpyhuoneista ja selaile sisustusliikkeiden mainoksia tai selaa ideoita netin kautta. Halutessaan voi jopa käydä itse sisustusliikkeissä ihailemassa erilaisia kylpyhuoneita. Esimerkiksi, Ikea on aivan loistava paikka tähän. Ikeassa on esille ihan oikeita kylpyhuoneita ja erilaisia sisustukia, joihin pääsee itse sisälle kokemaan kylpyhuoneet tunnelman. Kiinnitä huomiota kylpyhuoneeseen ja vietä sinua miellyttävien kylpyhuoneiden sisällä tai katso kuvia hetken aikaa ja kiinnitä huomiota sen eri piirteisiin ja siihen, että mikä kylpyhuoneessa miellyttää juuri sinua. Onko se seinien väri elementtien ja huonekalujen materiaali tai jokin muu? Tämän pohjalta onkin helpompi ruveta valitsemaan oman kylpyhuoneen sisustusta, värejä ja materiaaleja. Mieti myös kylpyhuoneellesi teema tai väri, jota kylpyhuoneesi seuraa. Tällöin vältät sekamelskan ja kaikki hankkimasi asiat sopivat hyvin yhteen keskenään. Se myös helpottaa kaiken hankkimista, kun mielessä on selkeä teema ja mielikuva siitä, miltä haluaa kylpyhuoneensa näyttävän.

Tee pohjapiirustus

Tee pohjapiirustus

Muista myös miettiä kylpyhuoneesi pohjapiirustus ja käytössä oleva tila. Täyteen ängetty kylpyhuone ei ole millään tasolla kaunis tai käytännöllinen. Hanki kylpyhuoneeseesi mahdollisimman vähän tilaa vieviä asioita, jottei kylpyhuoneesta tule liian täyden oloista. Mieti myös, että mitä haluat uudistaa, haluatko vaihtaa kaiken lattiasta kattoon, vai voitko esimerkiksi säilyttää vanhan vessanpöntön. Tällöin voit ja hieman laatia budjettia ja listaa tarvittavista asioista. Ota huomioon kylpyhuoneen kaikki asiat, laatoituksista pesualtaaseen ja säilytystiloihin asti. Riittävät säilytystilat ovatkin avainasemassa kylpyhuoneessa, jolloin sen siistinä pitäminen on huomattavasti helpompaa.

Voit myös aloittaa suunnittelun ihan vain piirtämällä. Ota esille kynä ja paperia, jolloin voit piirtää ja luoda unelmiesi kylpyhuoneen. Toteuttaminenkin on huomattavasti helpompaa, kun kylpyhuoneesta on piirretty pohjakuva, jonka perusteella saa aseteltua kaikki kalusteet oikeille paikoille. Muista myös merkitä kuvaan kaikki ovet, ikkunat, vesijohdot ja viemärien paikat, jotta ne myös muistetaan ottaa huomioon. Usein myös kylpyhuoneremontti on yksi kodin suurimmista remonteista, johon tarvitaan ammattilaisen apua, joten kannattaa suoraan ottaa ammattilainen avuksi putki- ja sähkötöihin. Ammattilaisen käyttö on myös välttämätöntä Suomessa ihan vain vakuutuksenkin kannalta, nimittäin vahingon sattuessa vakuutus ei korvaa amatöörin tekemää työtä. Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, että jos olet itse tehnyt putkityöt, niin vakuutus ei välttämättä korvaa vesivahingon synnyttyä. Myös sähkötöissä ihan oman turvallisuuden takia on hyvä suosia ammattilaista, ettei jälkeenpäin tule mitään vahinkoja.