Parhaita puutarhanhoitovinkkejä

Parhaita puutarhanhoitovinkkejä

Maailma, jossa elämme, on jatkuvassa liikkeessä ja käy läpi stressiä. Kiirehdimme töihin, bussiin, suorittamaan projektin aikarajan sisällä. Elämämme on täynnä pelkoa ja tuskaa, jotka ovat haitallisia henkiselle ja fyysiselle terveydellemme. Tarve aktiviteeteille ja harrastuksille, jotka auttavat tyhjentämään mielemme ja harjoittavat kehoamme on nyt tärkeämpää kuin koskaan.

Monet meistä kääntyvät liikuntaan, matkusteluun ja moniin muihin aktiviteetteihin, joilla on tapana lievittää stressiä ja johtaa tervettä elämäntyyliä. Jotkut kuitenkin löytävät, että luontoon yhdistyminen on nautinnollinen aktiviteetti. Ja mikä parempi tapa yhdistyä luontoon, joko kaupungissa tai lähiössä, kuin puutarhan omistaminen ja hallita aivojasi ja käsiäsi puutarhanhoidolla.

Puutarhanhoito, aktiviteetti joka vaatii jatkuvaa hoitoa

Joko asut kaupungissa tai lähiössä ja omistat tonttia, joka on jäänyt käyttämättä, ehkä nyt on aika hyödyntää se. Jos sinulla ei ole edellistä kokemusta, saatat tarvita apua aloittamisessa. Tässä on joitakin puutarhanhoitovinkkejä, jotka saattavat olla hyödyllisiä sinulle: 

  • Varo säätä: Todella yleinen aloittelijan virhe, jonka moni tekee. Koska he haluavat aloittaa puutarhanhoidon ja kasvattaa, he istuttavat ensimmäisen asian, joka tulee mieleen. Kaikki kasvit, siemenet ja vihannekset eivät ole sopivia jokaiselle vuodenajalle. Ennen kuin aloitat, kysy agronomilta tai joltakin, joka tietää mitkä kasvit ovat sopivia kullekin vuodenajalle. Lisäksi, äärimmäiset tai matalat sääolosuhteet kuten lumi, pakkanen tai lämpöaallot vaativat erityistä huomiota, erityisesti kasveille jotka eivät ole tottuneet näihin olosuhteisiin. 
  • Kunnollisten lannoitteiden käyttö: Niiden tärkein tarkoitus on säilyttää maan hedelmällisyyttä ja tarjota tarpeelliset ravintoaineet kasveille, jotta ne voivat kasvaa ja menestyä. Lannoitteet ovat yhtä tärkeitä kuin maaperä, aurinko ja vesi. Vinkki, josta et välttämättä tiedä, on banaanien käyttö lannoitteena. Ne ovat erityisen loistavia ruusuille. Syö banaani ja leikkaa sen kuori pieniin paloihin ja heitä sitä kasviesi juureen. Myös tuhkat takastasi voivat toimia lannoitteena. Tämä muinainen keino voi auttaa sinua valtavasti, varsinkin kylmän kesän aikana. 
  • Jos myös pidät kasveja ruukuissa, temppu, joka voi auttaa niitä selviytymään jopa kuivimpana kesänä, on ottaa kaistale kangasta ja asettaa yksi pää ruukkuun ja toinen vesimaljakkoon. Vesi kiertää maljakon ja ruukun välillä, pitäen sen aina tuoreena.

Enemmän puutarhanhoitovinkkejä, joista kaikki pitävät

Kaikki me tiedämme, että roikkuvat korit kuivavat todella helposti ja nopeasti. Vinkki, jolla voit välttää tätä, on asettaa vauvan vaippa ruukun pohjalle ja sitten peittää se maaperällä. Tämä auttaa säilyttämään kosteutta. Jatkuva huoli, jotka kaikki puutarhanhoitajat kohtaavat, on kuinka pitää tunkeutujat loitolla. Yksi tapa on kiinnittää muovisia haarukoita kasviesi ympärille suojellaksesi niitä nälkäisiltä tunkeilijoilta. Tai voit myös tehdä oman hyönteisten torjunta-aineen. Voit sekoittaa 4 litraa etikkaa, 250 grammaa suolaa ja lusikallisen nestemäistä pesuainetta. Muista vain suojata kätesi käyttäessäsi sitä.

Lisäksi sääolosuhteet voivat vaikuttaa kasveihisi. Muutamalla oksalla ja läpinäkyvällä kalvolla voit rakentaa oman, pienen kasvihuoneesi. Jos tämä ei ole mahdollista, voit peittää siemenesi pienellä muovipullolla, kun lämpötilat alenevat. Internetissä on myös vinkkejä ja temppuja, kuinka voit käyttää ruokajätteitä omien vihannesten istuttamiseen. Voit kasvattaa omasi avokadon tai muun siemenestä. Sinulla on valmiina tarjonta vihanneksia puutarhassasi, jota käytät jatkuvasti. Viimeisenä muttei vähäisimpänä, älä unohda vierailla rautakaupassa saadaksesi tarpeelliset työkalut työhön. Käsineistä suojaamaan käsiäsi karsimissaksiin ja puutarhahaarukkaan sekä istutuslapioon, nämä ovat tarpeellisia ja ergonomisia ja auttavat sinua prosessissa muuttamaan puutarhasi. Koska tiedämme, että puutarhanhoito on hauska tapa viettää vapaa-aikasi ja yhdistyä luontoon. Voit rentoutua, hengittää tuoretta ilmaa ja saada tarpeellista liikuntaa. Voit paeta jokapäiväisistä ongelmista ja huolista. Jonkin kasvamisen näkeminen on addiktoiva tunne, jota kukaan ei unohda. Pienillä puutarhanhoitovinkeillä, joita annoimme sinulle, takaamme että tulet viettämään enemmän aikaa puutarhassasi. Voit jakaa nämä vinkit ystäviesi kanssa ja he voivat jakaa omansa sinun kanssasi.