Call us on  info@majanrakennus.fi

Etusivu » Uutiset

Miten kasvattaa oma ruoka

Oman ruuan kasvattamisesta on tullut viime aikoina kasvava trendi, yhä useampi pyrkii kasvattamaan mahdollisimman paljon ruokaa itse, jolloin kaikkea ei aina tarvitse ostaa kaupasta. Se on ekologista ja varmistaa aina ruuan tuoreuden. Silloin voi olla sata prosenttisen varma, että ruuassa ei ole käytetty minkäänlaisia myrkkyjä ja ruoka on tuotettu täysin eettisesti. Kaiken ruuan tuottaminen ei […]

Lue Lisää

Tärkeimmät seikat kodin suunnittelussa

Millainen on unelmien kotisi? Onko se kaupungissa lähellä palveluita vaiko luonnonhelmassa, maaseudulla? Oman kodin suunnittelu tehdään yksilöllisesti omien tarpeiden mukaisesti. Kodin kokoon ja huoneisiin vaikuttavat mm. perheen koko ja asumustottumukset sekä toiveet. Talon saa nykyään ostettua erittäin helposti, mikäli rahoitus on ensin kunnossa. Talovalmistajat tarjoavat valmiita talopaketteja, joista voi valita itselleen sopivimman ja räätälöidä sitä […]

Lue Lisää

Puumajan rakentaminen

Moni lapsi haaveilee ikiomasta puumajasta. Aikuiset muistelevat lapsuuttaan, kuinka rakensivat kavereiden kanssa majan puuhun.

Lue Lisää

Parhaita puutarhanhoitovinkkejä

Maailma, jossa elämme, on jatkuvassa liikkeessä ja käy läpi stressiä. Kiirehdimme töihin, bussiin, suorittamaan projektin aikarajan sisällä. Elämämme on täynnä pelkoa ja tuskaa, jotka ovat haitallisia henkiselle ja fyysiselle terveydellemme. Tarve aktiviteeteille ja harrastuksille, jotka auttavat tyhjentämään mielemme ja harjoittavat kehoamme on nyt tärkeämpää kuin koskaan.

Lue Lisää

Leikkimökki, pihan piristys ja piilopaikka

Leikkimökki muuntautuu aika moneksi, ja vain mielikuvitus on rajana kun tätä hauskaa pienrakennusta lähdetään suunnittelemaan. Ajatus on tässä tärkeintä, sillä leikkimökin rakenne ei ole samalla lailla rajoitettu ja luvanvarainen kuin muut rakennukset. Tietenkin mökin tulee olla turvallinen ja kaunis katsella, sekä ennen kaikkea hauska ja viihdyttävä.

Lue Lisää

Puutarhavajan nikkarointi

Mikäli on niin onnekkaasti että omistaa piha-alueen, tulee väistämättä mieleen miten käytännöllinen pihavaja tai varasto on. Varastointitilaa on harvoin tarpeeksi ja kaikki pitkin nurkkia lojuvat kiinteistön ja pihan huoltoon tarkoitetut välineet olisi hyvä saada johonkin tarkoituksenmukaiseen paikkaan, jossa ne pysyvät järjestyksessä ja poissa sään armoilta.

Lue Lisää

Keittiön valitseminen uuteen kotiin

Onko talonrakennus jo hyvällä mallilla ja keittiö alkaa olemaan siinä vaiheessa, että voidaan ottaa mitat keittiösuunnittelijaa varten? Keittiö on kodin sydän ja paikka, jossa vietetään paljon aikaa. On tärkeää, että viihdyt keittiössäsi ja että jaksat katsella samoja kalusteita ja ovia vuodesta toiseen. Mitä kaikkea keittiön suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon? Käymme tässä läpi muutamia asioita.

Lue Lisää

Mitä Mukaan Iglun Rakentamiseen

Iglua ei ole tarkoitus rakentaa suojasäässä vaan silloin kun lumi on kovaa ja ulkona on pakkasta.

Lue Lisää

Kompakti taloratkaisu

Suomessa ollaan viime aikoina havahduttu miettimään, mihin suurta taloa oikeastaan tarvitaan. Liikaa neliöitä on turha rakentaa, sillä ihminen pärjää pienemmälläkin tilalla.

Lue Lisää

Mökin rakentaminen

Mikä ihana ajatus – oma kesämökki kimmeltävän järven rannalla, ulkosaunalla ja grillillä. Vaiko sittenkin avara ja suuri huvila, jonne voi paeta arkea aina silloin kuin siltä tuntuu? Miksi et rakentaisi sellaista itse? Valmiita mökkejä on toki saatavilla, mutta silloin täytyy tyytyä jonkun muun suunnitteluun ja voit joutua tinkimään sinulle tärkeistä asioista. Suunnittelemalla ja rakentamalla oman […]

Lue Lisää