Säännöt ja materiaalit

Majanrakennus
19 elo
2016

Kilpailun järjestäjä

Majanrakennuskilpailun järjestää Suomalainen Majanrakennusyhdistys vuosittain kesä-syyskuun aikana. Tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria aktiiviseen puuhailuun ulkona luonnossa, edistää ympäristöön ja luontoon tutustumista ja niiden kunnioittamista, kannustaa yhdessä tekemiseen, luovaan ideointiin ja kädentaitojen opettelemiseen.
Lue lisää aiheesta mitä majan rakentaminen opettaa ja antaa Majan rakentaminen – iloa ja oppimista

Osallistujat ja valvoja

Kilpailu on tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Toivomme, että majanrakennus tapahtuisi ryhmätyönä, mutta mukaan voit kyllä tulla yksin rakentamallasi majallakin.

Majan tulee olla osallistuvien lasten ja nuorten itsensä rakentama, mutta rakentamisella on oltava valvojana, opastajana ja turvallisuudesta huolehtijana nimetty aikuinen. Valvojan on huolehdittava siitä, että majan rakentaminen ei pilaa ympäristöä eikä ole vaaraksi kenellekään. Lisäksi työkalujen käyttöä on valvottava.

Materiaalit

Ensisijaisina rakennusmateriaaleina tulee käyttää luonnonmateriaaleja. Niiden lisöksi voi köyttää tavanomaisia rakennusmateriaaleja, jotka eivät vahingoita luontoa ja ympäristöä, esimerkiksi puuta, tiiliä, köyttä, verkkoa, kangasta jne.

Työkalujen tulee olla manuaalisesti (ilman sähköä ) toimivia, yksinkertaisia välineitä kuten vasara, saha, puukko jne.

Miten osallistua

Kilpailuun osallistutaan majasta otetuilla valokuvilla, joita saa olla 2-5 kappaletta. Niiden tulee esitellä ensisijaisesti majaa, ei esimerkiksi sen rakentajia tai muita ihmisiä. Liitä oheen kirjallinen tarina majasta ja sen rakentamisesta, majan nimi ja sen rakentajaryhmän nimi ja/tai rakentajien nimet sekä yhteystiedot.

Kuvat, majan nimi ja tarina julkaistaan verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa äänestysvaiheessa, mutta rakentajien nimet vasta mahdollisen palkitsemisen yhteydessä.

Finalistien ja voittajakolmikon valinta

Finalistien valinta tapahtuu netissä yleisöäänestyksellä. Kaikki halukkaat voivat käydä sivuillamme ja somessa äänestämässä omaa suosikkiaan. Äänestysaika kerrotaan lokakuun alussa.

Yleisöäänien perusteella valitaan kymmenen majaa finaaliin. Lisäksi tuomaristo voi nostaa finalistien joukkoon enintään viisi muuta majaa. Tuomaristo valitsee finalisteista voittajakolmikon, jota ei aseteta paremmuusjärjestykseen.

Voittajat palkitaan luontoon ja ulkoiluun liittyvin tuotepaketein. Muut finalistit saavat kunniakirjan ja kaikille muille osallistujille lähetetään kiitokseksi osallistumistodistus. Kaikkien kilpailijoiden kesken arvotaan lisäksi kolme stipendiä ja/tai lahjakorttia.

Kilpailun taustaorganisaatiot ja tukijat

Kilpailun järjestäjinä toimivat seuraavat yhdistykset ja yritykset:

Keski-Suomen Erä- ja ulkoiluyhdistys
Lapset ja luonto -yhdistys
Nuoret liikkumaan -yhdistys

Kiitämme lämpimästi tukijoitamme, jotka mahdollistavat voittajien palkitsemisen ja kolme arvottavaa palkintoa. Retkeily- ja urheiluliike Noronen ja Virtasen Pienrakennus- ja askartelutarvike sekä Moneysites haluavat omalla arvokkaalla panoksellaan edistää suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia, kehitystä sekä luonto- ja ympäristötietämystä ja -osaamista.